Műszaki vizsgára felkészítés Budapesten - autószerviz választása

Műszaki vizsgára felkészítés Budapesten – autószerviz választása

Milyen a műszaki vizsgára járművünket jól felkészítő autószerviz? Budapest környékén hol találhatunk ilyet? Erre a két kérdésre keressük a választ bejegyzésünkben.

Kezdjük a legfontosabbal: a legjobb az, ha nem csak egy átvizsgálásra keresünk mestert, hanem az autónk rendszeres szervizeléséhez szeretnénk jó partnert találni. A műszaki vizsgára való felkészítés természetesen bármikor megoldható, de sokkal előnyösebb, ha az autószerviz ismeri a járművet és annak előéletét, a szűkséges karbantartásokra időben fel tudja hívni a tulajdonos figyelmét és el tudja azokat végezni. Így nem kell izgulni és hibák tömegének feltárásától tartani az átvizsgálás során, hiszen egy karbantartott autó esetében jóval kevesebb a kellemetlen meglepetés.

Egy műszaki vizsga alkalmával számtalan területet kell átnézni és megfelelő állapotba hozni. A biztonsági berendezéseknek maradéktalanul és kifogástalanul kell működniük (fék, lámpa, biztonsági öv, légzsákok stb.). A típusra jellemző minden alkatrésznek az előírásoknak megfelelő biztonsági szintet kell garantálnia. Átvizsgálásra kerül a felfüggesztés, a futómű, a lengéscsillapítók, a kormányberendezés, a szélvédők és annak kiegészítő rendszerei (ablakmosó, ablaktörlő), a kipufogó és a motor alkatrészei. A karosszériának rozsda- és sérülésmentesnek, egységes színűnek kell lennie, ami megegyezik a forgalmi engedélyben szereplővel. A gépjármű belső terének is biztonságosnak, az előírásoknak megfelelőnek kell lennie. A gumiknak jó állapotúnak kell lenniük az előírt profilmélységet teljesíteniük kell.

Vannak apróságok is: kifejezetten kellemetlen, ha azért bukik meg az autó, mert nem elég erős az akkumulátor vagy mert rossz a keréknyomás az egyik gumiban és nem lehet megállapítani, hogy nem lyukas-e. Ezekre nem feltétlenül létezik minden szervizben protokoll.

A műszaki vizsgára való felkészítéshez megfelelő szakemberekre és felszereltségre van szüksége mind autószerviznek. A hibákat nem csak felismerni, de javítani is szükséges. Őszinte és korrekt tájékoztatást kell adni az autó állapotáról. A fővárosban jó szívvel ajánlható többek között az Autó Pátkai, ami évtizedek óta bizonyítja szakértelmét ezen a területen is.