Minden, amit eddig nem tudtál a sarokkanapé előnyeiről

Minden, amit eddig nem tudtál a sarokkanapé előnyeiről

A sarokkanapék népszerűsége semmi jelét nem mutatja a hanyatlásnak, és nem nehéz megérteni, miért. A kinyújtózáshoz és a pihenéshez, valamint a barátokkal és családdal való szocializációhoz bőséges teret kínáló sarokkanapé többféle méretben és anyagban áll rendelkezésre, így biztosítva, hogy a belső terünkhöz illeszkedő stílust válasszunk. De mik azok az információk, amik meggyőzőek a sarokkanapéval kapcsolatban, mégsem halljuk őket túl gyakran?

Minden formában és méretben kaphatóak

A sarokkanapé hagyományos imázsa az L-alakú kanapéé, de a valóságban a sarokkanapé ennél sokkal változatosabb. Mindaddig, amíg egy sarok/90 fokos szög található a bútorban – lehet az L-alakú kanapé vagy U-alakú ülőgarnitúra, addig az lehet sarokkanapé. A sarokkanapé állhat számos különböző modulból, de néhány nagyobb elem is alkothatja. Végső soron a sarokkanapé nemcsak egy méretben vagy formában létezik – több különböző részből is összeállítható, így biztosítva sok rugalmasságot vásárlásakor. Semmiképp sem érdemes kompromisszumot kötni az opciók terén, ha sarokkanapét választunk, hiszen tényleg rengeteg féle áll rendelkezésünkre. Egy sarok kanapé választása nem jelenti azt, hogy nem rendelkezhetünk fekvő kanapéval – hiszen a legtöbb sarokkanapéágy formájában is használható.

A legtöbb sarokkanapé számos méretben kapható, ezért ha a kiválasztott bútordarab túl nagynak vagy túl kicsinek tűnik, feltétlenül nézzünk utána a különböző választási lehetőségeknek, mert előfordulhat, hogy az adott stílust más méretben vagy konfigurációban is választhatjuk.

A sarokkanapékról általában kijelenthető, hogy helyet takaríthatnak meg. Míg a sarokkanapé általában nagyobb, mint egy szabványos formájú kanapé, valójában helyet takaríthat meg két különálló, kétüléses kanapéval összehasonlítva. Ha eddig nem voltunk biztosak a sarokkanapé választásában, mert úgy éreztük nincs elég hely, és inkább két külön ülőgarnitúrát nézegettünk, érdemes lehet átgondolni a döntésünket, hiszen sokkal kisebb helyen, sokkal többen férnek el egy sarokkanapén.