Hogyan használjuk a sport babakocsi termékeket?

Hogyan használjuk a sport babakocsi termékeket?

Az újszülöttekre váró szülők hatalmas dilemmával szembesülnek, amikor az összes baba váráshoz szükséges dolgot kell előkészíteniük. Etetőszék, utazó babaágy, DD step cipőcskék és sport babakocsi. Csak néhány azok közül a kötelezően beszerzendő eszközökből, amiket fel kell írni egy új szülő páros listájára. Vannak olyan eszméletlen hasznos babázáshoz való kiegészítők, hogy nem is hinnénk a szemünknek.

Ha szeretünk edzeni, és azt tervezzük, hogy az edzések nagy részét (vagy akár csak néhányat) a babával együtt szeretnénk végezni, akkor egy sport babakocsi egy igazán optimális választás lehet.

A hagyományos babakocsi nem arra való, hogy nagy sebességgel tolják, és nem mindig bírja úgy a gyors kanyarokat, amiket egyébként egy sport babakocsi simán kibír.

A sport babakocsikat ugyanis kifejezetten gyors tempójú mozgásra (és kifejezetten futásra) tervezték, jól felszerelt, levegővel töltött kerekekkel, amelyek zökkenőmentes manőverezést tesznek lehetővé.

A sport babakocsi előnye az is, hogy fix első kerékkel, nagyobb kerekekkel, a kormányon található kormányrendszerrel és jobb felfüggesztési rendszerrel rendelkezik, amely elnyeli a nagyobb sebességgel történő mozgásból adódó elkerülhetetlen ugrásokat és rázkódásokat.

A legtöbb gyártó és gyermekorvos azt javasolja, hogy a baba legalább 6 hónapos kora után válasszunk csak sport babakocsit, hiszen a 6 hónapnál fiatalabb babák nem rendelkeznek még a szükséges reflexekkel, amely ahhoz szükséges, hogy biztonságosan kezeljék a gyorsan mozgó babakocsiban való lovaglással együtt járó ütéseket.

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy babánk kkészen áll-e arra, hogy együtt kocogjunk vele, bátran kérdezzük meg gyermekorvosunkat, aki zöld vagy piros jelzést ad majd a tevékenységre.

Aztán szépen lassan, ahogy a babánk elkezdené megtenni az első lépéseket, hasznos kiegészítő lesz otthon a bébikomp is, néhány modellből találunk zenélő bébikomp darabokat is – amik egyébként elég idegesítőek a szülők számára, annál szórakoztatóbbak viszont a gyerekeknek.