Alkalmi ruha változatos eseményekre szabva

Alkalmi ruha változatos eseményekre szabva

Az ünnepnapok színt visznek az életünkbe. Ilyenkor már hetekkel előre szervezkedünk, felkészítjük magunkat a nagy eseményre. A megjelenés nagy jelentőséggel bír, mivel ezáltal is az ünnep szépségét hangsúlyozzuk ki. Egy alkalmi ruha sokszor meg kell feleljen bizonyos íratlan szabályoknak is, egy esküvőn például nem illik fehér színt viselnünk, hiszen az rendszerint a menyasszonyi ruha színe. A piros is kerülendő, ugyanis megeshet, hogy az újdonsült ara menyecske ruhát is magára ölt, miután éjfélt ütött az óra.

Szerencsére alkalmi ruha kapcsán hihetetlenül gazdag a színválaszték. Üde babakék, lágy rózsaszín vagy vidám napsárga is lehet amit viselünk, a választásunkat az ízlésvilágunk szabja meg amellett, amit az esemény íratlan szabálya vagy a dress code megkíván.

Egy alkalmi ruha lehet egyrészes, de viselhetünk külön felső és külön alsó részt is. A kosztümök például soha nem mennek ki a divatból és szinte bármilyen eseményen megállják a helyüket. Két típus közül választhatunk: a francia szabású kosztüm lazább és nőiesebb, ezért a fiatalabb korosztály is örömmel viseli, az angol kosztüm pedig egy kissé maszkulin, konzervatív összhatást eredményez. Mindkét alkalmi ruha esküvőre, ballagásra vagy hivatalos eseményre egyaránt kitűnő választás lehet.

Az a menyasszony, aki polgári szertartás keretein belül kel egybe a párjával, szintén remekül dönt, ha kosztümöt választ, de természetesen az esküvői ruha kapcsán sem léteznek szabályok, hiszen a lényeg az, hogy a viselője kívánságát testesítse meg az adott darab.

Budapest esküvői ruhaszalon vonatkozásában nem szenved hiányt, több kölcsönző közül válogathat az, aki alkalmi ruha után kutat. Egy színvonalas szalonban mindenki megtalálja az elképzeléseinek megfelelő darabot, szerepeljen akár menyasszonyi öltözék, koszorúslány ruha vagy bármilyen alkalmi ruha az érdeklődésünk középpontjában. Mini vagy maxi fazon, csipkés, tüllös vagy elegáns – számtalan eltérő stílus fellelhető a sorban. A család minden tagja talál magának ideális öltözéket a szalonok felhozatalában.